EESTEC is about people, travelling and further learning...

Jahorina Spring Break 2013

Posted by on 18 април 2013 | 0 comments

U periodu od 19. do 26. marta 2013. godine grad Istočno Sarajevo prodrmala  je dugo očekivana, druga po redu, radionica pod nazivom  „Jahorina spring break 2013“.

U okviru radionice ugostili smo 20  participanata koji su dolazili iz Turske, Nemačke, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Grčke, Srbije, Austrije i Bosne i Hercegovine. Tema radionice je bio dvanaesti po redu naučno-stručni  simpozijum „INFOTEH“  koji se u tom periodu održavao na našoj olimpijskoj planini Jahorini.
Cilj Simpozijuma je da okupi eksperte, naučnike, inženjere, istraživače i studente koji se bave informacionim tehnologijama i njihovom primjenom u sistemima upravljanja, komunikacionim, proizvodnim i elektronskim sistemima, energetici, kao i u drugim oblastima od interesa za brži i uspješniji razvoj sredine u kojoj živimo. Simpozijum posebnu pažnju posvećuje mladim istraživačima i studentima organizovanjem posebne studentske sesije.
Četiri učesnika radionice je prezentovalo svoje istraživačke radove na simpozijumu.  Posebno smo ponosni na činjenicu da su dva člana lokalnog komiteta Istočno Sarajevo takođe prezentovali svoje radove koji su privukli pažnju mnogih učesnika simpozijuma.

Nakon završetka Infoteh-a organizovali smo odlazak na Termalnu Rivijeru Ilidža, druženje na Vrelu Bosne, obilazak jedne od najlijepših pećina na prostoru BiH – pećine Orlovača, kao i jednodnevno razgledanje grada Sarajeva gdje smo učesnike radionice upoznali sa čuvenim sarajevskim ćevapima,  burekom i ostalim znamenitostima po kojima je Sarajevo poznato.
Naravno, nismo propustili priliku da učesnike radionice upoznamo sa Elektrotehničkim fakultetom u Istočnom Sarajevu gdje su ih naši asistenti proveli kroz laboratoriju za električne mašine, laboratoriju za CNS mašine i alatke, laboratoriju za visoki napon, laboratoriju za mehatroniku i robotiku i laboratoriju za programabilne logičke kontrolere (PLC). Da bi obilazak učinili zanimljivijim organizovali smo par pokaznih vježbi u laboratorijama.

Naravno kao i svaki EESTEC-ov događaj ni ovaj nije prošao bez svakodnevnih žurki i fenomenalnog druženja. Svako veče  priređivan je provod različitog sadržaja : „Welcome party“, gdje su naši participanti imali priliku da se upoznaju međusobno, elektro house party  pod nazivom „Brain damage“ na kojem je DJ Kova doveo atmosferu do usijanja, žurka u jednom od najpoznatijih klubova u našem gradu, klubu „XL“, „Rock party“ u klubu „Trap“, Tradiocionalno veče smo organizovali u motelu „Veljine“, gdje su participanti bili i smešteni. Te večeri smo ih upoznali sa našim tradicionalnim jelima, pićima i plesovima, kao i sa našim običajima. Uslijedio je na kraju „Farewell party“ kojim smo zaključili ove fenomenalne žurke.

Kao organizatori smo prezadovoljni kako je protekla ova radionica i naročito nam je drago što su učesnici radionice otišli puni pozitivnih utisaka iz našeg grada i izrazili želju da dođu ponovo na neku od radionica koje u budućnosti bude organizovao EESTEC LK Istočno Sarajevo.

Željeli bismo još da se zahvalimo pokroviteljima ove radionice:  Elektrotehničkom  fakuletetu u  Istočnom Sarajevu, Studentskom centru Lukavica, opštini Istočna Ilidža, opštini Istočno Novo Sarajevo, „EdenGarden“ d.o.o., Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, firmi „RADIS“ d.o.o. Istočno Sarajevo, K.P. „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Istočno Sarajevo, Turističkoj organizaciji grada Istočno Sarajevo, Red bull-u  i Olimpijskom centru Jahorina i drugim prijateljima na nesebičnoj pomoći.

If you like this post Share it with your friends...

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *