EESTEC is about people, travelling and further learning...

Posjetili smo Bad Cars Gone Electric 2012 – LK Ljubljana

Posted by on 8 децембар 2012 | 0 comments

Radionica u Ljubljani okupila je 20 participanata iz 20 različitih lokalnih komiteta širom Evrope. Cilj radionice bio je upoznavanje učesnika sa obnovljivim izvorima energije, sa industrijom električnih vozila kao i sa efikasnim korišćenjem energije.

Poslije dvanaestočasovne vožnje, presjedanja u Zagrebu, herojske borbe sa prevelikim prtljagom, nas tri, vozom, stigle smo u Ljubljanu. To isto veče, osjetile smo šta je „EESTEC spirit“. Pošto smo došli veče prije početka radionice, ugostio nas je jedan od organizatora. Neki od participanata, kao i ostali organizatori su već bili tamo, tako da nas je bilo dovoljno za super žurku. Već sutradan, stigli su i ostali participanti iz Poljske, Njemačke, Latvije, Grčke, Mađarske, kao i sa Balkana: iz Srbije i Hrvatske. Bili smo smješteni u hostelu „Vila Veselova“ koji se nalazi na deset minuta od centra Ljubljane. Tu počinje naša avantura.

Pošto u Ljubljanu nismo došli samo zbog žurki i partijanja , tri dana smo prisustvovali izuzetno zanimljivim predavanjima, koja nisu počinjala rano i nisu trajala dugo. Poslije predavanja imali smo praktični dio, gdje smo, podijeljeni u grupe, pravili modele električnih automobila. Poslije „napornog“ rada uvijek je slijedila nagrada – žurka.

Svaka žurka je bila različita i na različitim mjestima. Tako da smo bili u diskoteci u koju izlaze isključivo studenti, „fensy“ klubu, „underground“ klubu, Skeleton pabu i klubu… Kao što je opšte poznato, jedno veče je bilo rezervisano za tradicionalno veče. Svako ko je makar jednom bio zna kako je bilo teško preživjeti. Elem, za one koji još nisu osjetili čari Tradicionalne večeri, evo u čemu je stvar. To veče se predstavlja svaki LK, sa svojom tradicionalnom hranom i, naravno, pićem. Red je da se sve proba i mislim da već imate jasnu sliku kako nam je bilo.

Dio koji posebno želimo da izdvojimo je „city rally“. Izuzetno zanimljivi zadaci, ni kiša nam nije mogla pokvariti ugođaj. Pored zabave, imali smo priliku da upoznamo veći dio grada.

Oduševljeni smo hranom. Ručali smo u studentskoj menzi, a večere su bile posebno interesantne. Svako veče smo imali priliku da se upoznamo sa nekom drugom vrstom kuhinje, kao npr. tajlandskom, italijanskom, španskom, lokalnom, čak smo jedno veče jeli i ćevape.

Četvrtak je bio dan iznenađenja. To je bilo kraće putovanje do Bleda, njihovog najpoznatijeg jezera. Savršeno! Prije Bleda, posjetili smo Andreja Pečjaka, koji se bavi prepravljanjem automobila u električne, i imali priliku da se vozimo luksuznim električnim automobilima, kao i da saznamo još nešto o tom temi iz prve ruke.

Naša radionica se završila u petak, ali ne zabava i druženje. Kao participanti radionice, prisustvovali smo Inetrnacionalnom Motivacionom Vikendu u Kranjskoj gori, sa još 80 članova EESTEC-a iz raznih dijelova Evrope. Gratis dva dana lumpovanja. U sklopu IMV-a, imali smo i trening o organizovanju vremena, koji je bio više nego poučan. Žurke su bile tematske: „Gangnam style“ i „Gym & Aerobic“.

U nedjelju smo ipak morali kući. Bilo je teško rastati se od ostalih participanata, kao i od organizatora, jer smo bili super ekipa i bili smo se već navikli jedni na druge. Rastali smo se sa obećanjem da ćemo se vidjeti ponovo, kako na njihovim tako i na našim radionicama.

Želimo da se zahvalimo organizatorima iz LC Ljubljane za jedno nezaboravno iskustvo i svima preporučujemo da se naredne godine prijave, a mi već skupljamo lovu za sljedeću radionicu. 😀

Darija Čarapić, Nataša Đokić i Dajana Cerovina

If you like this post Share it with your friends...

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *