EESTEC is about people, travelling and further learning...

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi – BUDIMO HUMANI, DARUJMO KRV!

Posted by on 23 новембар 2012 | 0 comments

Obavještavamo studente Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu da EESTEC LC East Sarajevo u saradnji sa Zavodom za transfuziologiju KC „Kasindo“ i Udruženjem dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-Romanijske regije organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Ovim putem pozivamo sve humane ljude da se odazovu ovom pozivu humanosti, te učestvuju u akciji darivanja krvi koja će se održati u utorak, 27. novembra 2012. godine u terminu od 9h do 14h u profesorskoj sobi Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

Svim darivaocima će biti određena krvna grupa i rh faktor, kao i urađeni nalazi na transmisione (HbsAg, HCV, TPH i HIV) bolesti.

Obavezno pojedite nešto, prije darivanja, nemojte 24h prije darivanja krvi piti bilo koje vrste lijekova, konzumirati alkohol i po mogućnosti cigarete. Takođe, korisnici bilo koje vrste opijata ne mogu darivati krv. Posle darivanja krvi preporučuje se mirovanje, najbolje tog dana da se ne bavite bilo kakvim fizičkim aktivnostima, pa ni vožnjom automobila.

BUDIMO HUMANI, DARUJMO KRV!

If you like this post Share it with your friends...

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *